Странице

четвртак, 12. новембар 2015.

Nega pre svega - Kosa

 
Već dugo planirala da napišem nešto o kosi, iz razloga što dosta posvećujem o pravilnoj nezi. Zahvaljujući blogu, naučila sam mnogo toga. Inače, imam dugu i tanku kosu. Prestala sam da je peglam, jer sam shvatila da baš oštećuje.
Potpuno razumem da je teško odreći se pegle, ja imam tu sreću što sam na vreme krenula da je negujem, i trenutno je normalna i  zdrava (talasasta, a ne slama). I nije mi potrebno bilo šta, kako bih smirila neposlušne vlasi. Po mom mišljenju, ovakvi rituali ne oduzimaju previše vremena, ali, smatram da ako želiš lepu kosu, moraš da je neguješ. Danas ću vam pokazati kakve proizvode ja koristim , i zbog istih meni je kosa u odličnom stanju. Pošto sam dosta čitala, i znam sta je potrebno kosi kako bih je oporavila. Bilo je teško ubediti prijateljice da neguju, kada već uveliko farbaju. Zamislite kosu koja je plava ili crvena, a nije videla ulje ili masku. Proces samog oporavljanja traje dugo, iz razloga što je potrebno da izraste nova i zdrava dlaka. Ja taj slučaj nisam imala, ali zato mi nije išlo od ruke da je nekako pustim , jer mi posle dva meseca procveta. Da naglasim, ja ne farbam kosu. Pridržavala sam se nekih rituala, koji su mi pomogli da postignem željenu dužinu ( preko cela leđa). A u nastavku saznajte o čemu se radi....Jako je bitno da pronađete odgovarajući šampon ( bez silikona, parabena, sulfata i td...).Odnedavno sam pronašla Insight proizvode, što ima sve moje preporuke. Ako ste u potrazi za dobrim šamponom, probajte ovaj. Obogaćen je kokosovim uljem,  puterom od koštice ploda indijskog drveta (illipe butter) , bademovim uljem, fitokompleksima i organskim ekstraktima ovsa. Kosu perem dva puta nedeljno, što mislim da je uredu.

Meni je potreban balsam, zbog duge kose. Ne kažem da mora da se koristi, ali ja sam navikla i teško mi je bez njega :) Preporučujem Nivea, oni imaju jako dobru formulu.
 
Da l' što nisam imala 'previše' ostećenu kosu i ne znam kakve su to muke. Kupovala sam bilo koju masku, čisto da je probam. U suštini, one su vrlo hranljive i dosta pomažu za oporavak, to se da primetiti. I koristim svako drugo/treće pranje. 
Preporučujem: Macacamia deep repair Masque, Aussie 3 minute miracle, Avon planer spa, Dahlia(domaći brend). To su proizvodi koje sam ja probala, i smatram da su kvalitetni.


Što se tiče ulja, u sastavu sadrži silikon. To zaista nije neki problem, jer se nanosi samo na krajeve. Takvi proizvodi ne dozvoljavaju kosi da procveta. Smatram da svaka žena treba ovo da koristi, ako već ima dugu kosu. Pored ulja u tu svrhu spadaju i silikonske kapi i tečni kristali, tako da, trenutno testiram i upoređujum šta je bolje.
Preporučujem: Avon serum za kosu, Loreal Elseve Huile Extraordinaire, Victoria beauty,  Gliss hyaluron hair filler serum.


I poslednja stvar je četka, jako je bitno da pronađete odgovarajuću, kako ne bi ste čupali i kidali kosu. Ja koristim Macadamia no Tangle i nemam problem sa češljanjem, primetila sam da mi manje opada kosa nego sa nekim drugim četkama, verovatno je zbog toga sto lakše raščešljava kosu.

I za kraj, kako izgleda moja kosa.
Нема коментара:

Постави коментар